Ve zkratce

Stránka:

 Slovenské volby rozhodne korespondenční volič. Jsou jich plné cintoríny!

21.9.23

Slovensko:

Slováky čekají brzy předčasné parlamentní volby. Situace je vypjatá a jsme svědky mimořádné agresivity režimních stran vůči politickým oponentům. Jedná se ale o účelové drama.

Výsledky voleb jsou už dány předem. Loutkový režim v Bratislavě ovládá volební komisi, justici a media a tak si bude moci dovolit plně zapojit „korespondenční voliče“. Bude se tak opakovat stejný scénář jako na „vyspělém“ Západě, kde se falšování voleb už stalo de facto normou. (Rakousko, Francie, Německo, USA…) 

Potřebných korespondenčních voličů jsou plné slovenské cintoríny doma i v cizině a volební komise je zapojí podle potřeby. Pokud by si snad někdo dovolil napadnout volby u soudu, tak progresívná justicia hned zasáhne a zfalšované výsledky volen posvětí. Vše pak přikryjí media nějakou případnou pseudokauzou.

Přesto by Slováci měli jít volit! Čím více bude potřeba volby falšovat, tím nižší bude legitimita liberálně demokratického režimu u běžných Slováků. Oni pak budou víc usilovat o zbavení se statutu kolonie a návratu vlády do země pod Tatrami!

Bratři Češi jsou na tom podobně a i je příští volby oblaží duch jejich dávných předků v podobě korespondenčního voliče.

Zdroj: https://ceskavec.com/2023/09/slovenske-volby-rozhodne-koresp...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2 Komentáře mohou přidávat pouze registrováni čtenáři.

 Kurzy sexuální výchovy jsou "vznětlivé".

21.9.23

Belgie:

V Belgii bylo několik škol zapáleno poté, co byly pro žáky středních škol zavedeny povinné kurzy "výchovy ke vztahům, citovému a sexuálnímu životu".

V Bruselu se 17. září shromáždilo 1 500 lidí proti této výukové metodě, která je obviňována z toho, že je v rozporu s hodnotami tradiční rodiny. Ve valonských městech Charleroi a Liège bylo mezi 13. a 15. zářím odpůrci EVRAS poničeno a dokonce zapáleno osm škol.

Caroline Désir, ministryně školství ve vládě Valonsko-bruselské federace, označila tyto činy za "barbarské" a "terorismus".

Socialistická ministryně kritizovala "útok" na "naši svobodu vzdělávání" a podpořila starostu města, socialistu Paula Magnetta. Ten, který sám hovořil o "jisté formě terorismu", vyzval k přijetí "nejzávažnějších sankcí" proti osobám odpovědným za útoky. Sekulární sdružení, která jsou ve frankofonní Belgii silná, rovněž reagovala obranou EVRAS, stejně jako Centre action laïque.

Belgický tisk odsoudil "dezinformační kampaň".

Zdroj: https://francais.rt.com/international/107198-belgique-cours-...

Klasifikace: politika,polit.korekt,feminismus Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Je tomu 44 let, co zemřel generál Ludvík Svoboda: a ticho!

21.9.23

Česká republika:

Jaký je to obrovský rozdíl mezi těmito bojovníky a hrdiny, kteří nasazovali své životy. Naši rodiče, tátové od rodin, aby ubránili naši vlast a dnešními vojáky, kteří za peníze slouží kdesi pro kohosi. Přesto si máme více vážit dnešních vojáků, kteří kdesi pro kohosi slouží v daleké cizině, ale vůbec neznáme ty, kdo naši vlast pro nás, naše děti a vnoučata vybojovali zpět a vlast nám vrátili.

Zdroj: https://www.skrytapravda.cz/z-domova/1456-dnes-je-tomu-44-le...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a vj66

Komentářů: 16

 Petice proti zákazu aut na benzín a naftu

21.9.23

Česká republika:

Právě ve chvíli, kdy v New Yorku probíhá další klimatický summit, který má za cíl vytrvat ve snaze dosáhnout co nejdříve uhlíkovou neutralitu a přechod k obnovitelným zdrojům energií, ohlásili čeští Svobodní velký petiční úspěch.

Pouze do této chvíli se pod jimi organizovanou peticí proti plánovanému zákazu prodeje nových aut se spalovacími motory podepsalo již úctyhodných 26 tisíc lidí. A to je již více lidí, než kolik v České republice jezdí elektroaut.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Lide-nechteji-...

Klasifikace: kuriozity,ekologie Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 Nespokojení Američané

21.9.23

USA:

Američané jsou podle nového průzkumu rekordně nespokojeni se svou politickou reprezentací. Federální vládě důvěřuje pouze 16 % občanů a stále více voličů nepříznivě hodnotí jak demokratickou, tak republikánskou stranu. 79 % si přeje věková omezení pro vrcholné politické funkce jako způsob, jak zastavit stárnutí politické elity.

Je to ale reálné? „Nemohou odejít do důchodu, protože pak byste zjistili, co měli za lubem,“ říká o stárnoucí americké gerontokracii komentátor Scott Adams.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Tak-nespokojen...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Francouzský novinář odhalil, jak na něj pracovnice Evropské unie tlačila, aby netočil migranty!

20.9.23

Evropská unie:

Zdroj: https://rumble.com/v3j470k-francouzsk-novin-odhalil-jak-na-n...

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 1

 Unikátní záběry z přistání Američanů na Měsíci

19.9.23

USA:

Zdroj: https://www.pokec24.cz/blog/unikatni-zabery-z-opravdoveho-pr...

Klasifikace: technika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 3

 Milionový pochod za ochranu dětí před LGBT propagandou.

19.9.23

Kanada:

"Million Man March for Children" organizuje skupina s názvem Hands Off Our Kids, kterou založili muslimští rodiče znechucení neustálým pro-LGBT vymýváním mozků ve třídách. K této iniciativě se pak ve velkém počtu připojili i křesťanští rodiče.

Cílem je ochránit všechny děti před propagandou LGBT aktivistů a jejich genderovou ideologií, která je zaváděna do vzdělávacího systému. Zajistit, aby žádné dítě nebylo ve škole vystaveno explicitnímu sexuálnímu obsahu ani sžíravým náznakům, že by mohlo být "uvězněno ve špatném těle" a mělo by se ptát, zda není "transgender".

Tento pochod je také o tom, aby volení zástupci - od školských rad až po Justina Trudeaua - věděli, že rodičovská práva a souhlas jsou prvořadé, pokud jde o naše děti.

Poselství je jasné. Děti nesmí být ve třídách vystaveny indoktrinaci LGBT a ve vzdělávání nelze ignorovat rodičovská práva.

Iniciativa, která by mohla být okopírována i v jiných zemích.

Zdroj: https://www.medias-presse.info/canada-marche-dun-million-pou...

Klasifikace: politika,polit.korekt,feminismus Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Volební právo pro uprchlíky

19.9.23

Německo:

V Německu způsobilo poprask představení volebního programu hesenské sociální demokracie. Stojí v něm totiž mimo jiné, že se SPD bude snažit na federální úrovni prosadit místní volební právo, a to pro každého, kdo v zemi žije déle než šest měsíců.

V čele kandidátky přitom stojí německá ministryně vnitra Nancy Faeserová, která je v posledních týdnech tvrdě kritizována za svoji nečinnost při stoupajících počtech nelegálních migrantů v Německu. Informuje například německý Bild.

_____
Logicky vzato, proč by Nancy měla zakročit proti uprchlíkům, když ti jí z vděku v budoucích volbách dají své hlasy. Nic vám to nepřipomíná? 

Zdroj: https://echo24.cz/a/HrzR2/zpravy-svet-nemecko-ministryne-vni...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 V Karabachu vypukly tvrdé boje

19.9.23

Neurčeno:

Ázerbájdžánské síly v úterý odpoledne narušily příměří s Arménií a podnikají raketové a dělostřelecké útoky na Náhorní Karabach s převážně arménským obyvatelstvem, tvrdí místní arménské úřady. Ázerbájdžánské síly se neúspěšně snaží o postup směrem na území pod kontrolou Arménie. Ze Stěpanakertu jsou hlášeny výbuchy. Útoky si vyžádaly dvě oběti včetně dítěte.

„Ázerbájdžán zahájil rozsáhlou vojenskou ofenzivu proti republice Arcach (arménský název pro neuznanou karabašskou republiku). V tuto chvíli je pod intenzivní palbou správní středisko Stěpanakert i další města a vesnice,“ citovala agentura Armenpress vyjádření arménských úřadů v Náhorním Karabachu.

Ázerbájdžán krátce předtím, než přišly zprávy o ostřelování Náhorního Karabachu, informoval o zahájení „lokální“ protiteroristické operaci v této oblasti.

Tu vysvětlil jako nutnou reakci na kroky arménské armády, která podle něj pravidelně ostřeluje ázerbájdžánské pozice a pokládá miny na ázerbájdžánském území. Ázerbájdžánské ministerstvo obrany podle ázerbájdžánské agentury APA uvedlo, že při operaci se zaměří výhradně na armádní cíle.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/armenie-azerbajdzan-b...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 Digitální technologie jsou toxické

19.9.23

Neurčeno:

Martin Jan Stránský je popredný neurológ, vysokoškolský pedagóg pôsobiaci aj na významnej Yale University, politik, vydavateľ, zakladateľ a riaditeľ polikliniky Na Národní v Prahe, ktorého rodina spoluzaložila Československo.

V rozhovore opisuje, prečo sú digitálne technológie toxické pre náš mozog, či duševné zdravie a prečo je ich nadmerné používanie cesta, ktorá vedie do pekla. Zároveň vysvetľuje, ako sa zbaviť novodobých online závislostí a budovať si naopak pozitívne návyky.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=03Ce9VQ4I0I

Klasifikace: veda,zdravi Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 2

 Prapor Azov vrací úder, píše iDnes. Že jde o neonacisty cudně zamlčel

18.9.23

Ukrajina:

Za zprávou o osvobození dvou malých vesnic na východě Ukrajiny se skrývá zajímavý příběh. Osudy obránců Mariupolu, kteří si prošli peklem ruského zajetí, vrátili se oklikou do vlasti, znovu stanuli v čele praporu Azov, rozšířili ho a vycvičili na úroveň brigády a nyní se na bojištích východní Ukrajiny dočkali (částečné) satisfakce, píše iDnes. 

_____
Z dvojího metru českého mainstreamu a vlády je prostě člověku na blití. Novináři podávají praporu Azov jako něco hrdinského a hodného následování. Ani slovo o tom, že jde o pohrobky Stefana Bandery a o jejich smutné historii. Na druhé straně když na poslední demonstraci příšel kluk s nášivkou Wagnerovcu, zatýkala ho málem přepadovka.

Internet je už silně cenzurován, co se týče historie pluku Azov, ale tohle jsem našel na stránkách Aljazeery:

Jednotka původně vznikla jako dobrovolnická skupina v květnu 2014 z ultranacionalistického gangu Patriot of Ukraine a neonacistické skupiny Social National Assembly (SNA). Obě skupiny se angažovaly v xenofobních a neonacistických ideálech a fyzicky napadaly migranty, romskou komunitu a lidi oponující jejich názorům.

 

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/prapor-azov-bachmut-a...

Klasifikace: politika,polit.korekt,krimi Zprávu vložil/a Vladimír Stwora

Komentářů: 6

 Rusko kontroluje světový trh s pšenicí

17.9.23

Rusko:

Rusko v rekordním množství zaplavuje světový trh pšenicí a posiluje svoji pozici největšího vývozce, píše agentura Bloomberg. Ceny pšenice tak spadly z válečných maxim, kdy Rusko napadlo Ukrajinu, na polovinu.

Moskva si chce neoficiálně snížit minimální cenu pšenice a zpřísnit tak svoji kontrolu nad globálním trhem. Podle odhadů má být i v letošní sezóně Rusko největším vývozcem.

Zdroj: https://echo24.cz/a/HBBmR/zpravy-svet-rusko-psenice-vyvoz-po...

Klasifikace: ekonomika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 80 % Němců není spokojeno s vládou Scholze

17.9.23

Německo:

O Německu se už opět po letech hovoří jako o „nemocném muži Evropy“. V ekonomických problémech je ale celý starý kontinent.

Bezprostředně jej ničí zejména důsledky války na Ukrajině, včetně energetické drahoty, které výrazně snižují globální konkurenceschopnost nejen německých firem a podniků.

Má to zásadní dopad už i na náladu Němců. Hned 79 procent z nich není s vládou kancléře Olafa Scholze spokojeno, vyplývá z aktuálního průzkumu ARD.

Už jsou alergičtí na výraz „energetická přeměna“ a Scholzovi spolustraníci kancléři doporučují se jeho užití na veřejnost zcela vystříhat.

Zdroj: https://echo24.cz/a/Haapk/zpravy-ekonomika-nemci-jsou-nespok...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

  Údaje o katastrofálních ztrátách oznámil vysoký komisař Ukrajiny

17.9.23

Ukrajina:

Pplk. Berežnyj během porady, přiznal, že válečné ztráty představují 80 až 90 ukrajinských vojáků z každých 100 loni na podzim zmobilizovaných. A že měsíční mobilizační plány se nyní daří, kvůli odporu Ukrajinců se nechat zmobilizovat, plnit jen na 8 až 13%, a to znemožňuje doplňovat vojska a postavit nové brigády, pro které NATO dodalo výzbroj.

Na Ukrajině byly podle výpočtů CIA od začátku války do konce června letošního roku už mobilizovány 2 miliony Ukrajinců. Z údajů o ztrátách, které včera přednesl pplk. Berežnyj, a z údajů CIA o počtu zmobilizovaných, tak vyplývá, že 80 až 90% zmobilizovaných Ukrajinců již padlo, bylo zraněno, stalo se invalidy, a nebo v důsledku vojenských útrap onemocnělo, a už neslouží v armádě. 1.6 až 1.8 milionů Ukrajinců tak již bylo vojsky moskevského Gosudara zneškodněno!

Podle výpočtů CIA už nyní na Ukrajině zbývají poslední 2 miliony branců, kteří by byli schopni bojovat, kdyby se je podařilo nějakým způsobem zmobilizovat.

______
Liberální Západ bude bojovat na Ukrajině za své hodnoty do posledního Ukrajince. 

Zdroj: https://cz24.news/sok-2-000-000-90-zmobilizovanych-ukrajincu...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 „Pryč s poskoky USA, pryč z NATO.“

17.9.23

Česká republika:

Tisíce lidí, kteří v sobotu v centru Prahy protestovali proti vládě, se po více než dvou hodinách poslouchání projevů vydaly z Václavského náměstí na pochod městem.

Projevy řečníků s kritikou premiéra Patra Fialy (ODS) i dalších členů kabinetu uzavřel společný zpěv české a slovenské hymny. Podle policie se na náměstí sešly vyšší jednotky tisíců lidí, podle pořadatelů protestu jich bylo až 100.000. Protest uspořádala neparlamentní strana PRO (Právo Respekt Odbornost).

Následně se pochod vydal přes magistrálu na Letnou a zastavil se u sídla ministerstva vnitra, jehož šéf Vít Rakušan (STAN). Lidé pak pokračovali dále na Letenskou pláň. Cesta z Václavského náměstí po magistrále a Veletržní ulicí trvala kolem hodiny a přestože policie postupně uzavírala silnice po trase pochodu, v centru vznikaly kolony aut.

Kalousek, Drábová, Fiala a Pekarová mají na demonstraci svúj názor.

Zdroj: https://echo24.cz/a/Huk6F/zpravy-domov-vaclavske-namesti-dem...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 0

 Oficiální konspirační teorie o 11. září vysvětlena za 5 minut

14.9.23

USA:

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=dIdJuAtGU54&t=1s

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 6

 EU se rozhodla okrádat turisty z Ruska o auta, osobní věci, kufry, kosmetiku a mobily

14.9.23

Evropská unie:

EU vymyslela další sankce proti občanům RF: Rusové, a to i jako turisté, mají zakázáno vozit do Evropské unie osobní věci, včetně kosmetiky (kód HS 3304), kufrů (4202), notebooků (8471), mobilních telefonů (8517). Jednoduše mohou být kdykoliv o své věci legálně okradeni.

Zabavování osobních věcí Rusů cestujících do EU rozporují také někteří ruští právníci: „Skutečnost, že se ruský občan nachází na území jiného státu, za předpokladu, že tam necestoval na základě padělaných dokladů, ale na právním základě, nepředstavuje trestný čin,“

Zdroj: https://cnn.iprima.cz/pro-ruske-turisty-prestava-byt-v-eu-be...

Klasifikace: politika,krimi Zprávu vložil/a F&T

Komentářů: 1

 Pokud uspějete, Slovensko má šanci

14.9.23

Slovensko:

Podporu v závěru předvolebního boje vyjádřil dopisem bývalý prezident Václav Klaus slovenskému expremiérovi Robertu Ficovi.

Učinil tak poté, co se v rámci velmi vyostřené kampaně před předčasnými parlamentními volbami slovenský expremiér Igor Matovič (OLaNO) popral na tiskové konferenci strany Směr-sociální demokracie (Směr-SD) s jejími představiteli.

„Ve Vašem úspěchu vidíme šanci, aby Slovensko zůstalo demokratickou zemí,“ píše Robertu Ficovi bývalý prezident České republiky.

_______
Souhlasím s podporou Fica a doufám v lepší zítřky našich sousedů.  Bohužel česká opozice je nejednotná a chybí jí výrazné osobmosti. 

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Pokud-uspejet...

Klasifikace: politika Zprávu vložil/a Mika

Komentářů: 1

Káva pro Zvědavce

Být v obraze něco stojí.
Připojte se k ostatním a staňte se
také sponzorem Zvědavce, stačí
částka v hodnotě jedné kávy měsíčně.

Bankovní spojení: 2000368066/2010

IBAN: CZ4720100000002000368066
Ze Slovenska 2000368066/8330
IBAN: SK5883300000002000368066
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

[PayPal]

Bitcoin:
bc1q40mwpus89teua4ruhxrtal6v45lc3ye5a9ttud

Další možnosti platby ›

Ve zkratce

Korunovační kříž - Buď je na výstavě kopie, nebo je to krajně nezodpovědné! Kdo to platí?01.05.24 15:07 Česká republika 0

Tradiční pálení čarodejnic bylo opět oficiálně zakázáno, stejně jako ohňostroj na Silvestra01.05.24 09:05 Česká republika 0

Jana Marková : Německý chalifát01.05.24 06:44 Německo 1

Cesta do horoucích pekel našeho zdravotnictví 01.05.24 06:31 Česká republika 0

Země G7 včetně Spojených států a zemí EU dosáhly dohody o uzavření všech uhelných elektráren do roku 203501.05.24 00:38 Neurčeno 1

Na amerických univerzitách propalestinské demonstrace sílí navzdory stovkám zatčených (video)01.05.24 00:30 USA 0

Finanční správa rozesílá dopis s novou daní. Nárůst je extrémní 29.04.24 07:51 Česká republika 4

Britský poslanec: „Obávám se, že to bude horší než holokaust“28.04.24 19:26 Británie 0

Nejvyšší soud Ukrajiny zahájil řízení proti Radě kvůli neodstranitelnosti Zelenského28.04.24 19:05 Ukrajina 1

V Charkově bylo zabito 7 důstojníků z České republiky28.04.24 12:10 Ukrajina 4

Zpráva WEF: 98% centrálních bank souhlasí se zavedením digitální měny 28.04.24 10:39 Neurčeno 1

Bělgorod je ostřelován na návrh českého premiéra27.04.24 18:37 Rusko 0

Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše26.04.24 19:07 Slovensko 0

Z německých vlaků se stávají zóny strachu - Kopance, plivání, výhrůžky a zběsilé útěky před zbitím.26.04.24 14:30 Německo 0

Podivné okolnosti vypnutí jádra v Německu 26.04.24 06:03 Německo 3

LGBT ideologie se má stát součástí dějepisu26.04.24 01:03 Česká republika 0

Byl na koberečku u CIA a teď je s ním konec. Černochová mlčí25.04.24 18:54 Česká republika 0

Mrazy ve velkém poškodily úrodu ovoce24.04.24 21:16 Česká republika 6

Česká republika směřuje do války24.04.24 20:47 Česká republika 0

Dalších několik čínských bank přestalo přijímat platby z Ruska24.04.24 20:41 Čína 0

Měnové kurzy

USD
23,57 Kč
Euro
25,17 Kč
Libra
29,47 Kč
Kanadský dolar
17,13 Kč
Australský dolar
15,28 Kč
Švýcarský frank
25,64 Kč
100 japonských jenů
14,95 Kč
Čínský juan
3,26 Kč
Polský zloty
5,82 Kč
100 maď. forintů
6,43 Kč
Ukrajinská hřivna
0,59 Kč
100 rublů
25,22 Kč
1 unce (31,1g) zlata
54 016,27 Kč
1 unce stříbra
621,13 Kč
Bitcoin
1 419 629,86 Kč

Poslední aktualizace: 30.4.2024 21:00 SEČ

Tuto stránku navštívilo 45 068 978